System HACCP w hotelarstwie
Posted on 15/02/2023 7:15am
Wiele osób zastanawia się, jakie założenia posiada tzw. system HACCP, który jest stosowany na różnorodnych obszarach publicznych, między innymi
Author: Elroy Serrao
Source: http://www.flickr.com
System HACCP w hotelarstwie przeczytaj na stronie ma przede wszystkim zapobiegać między innymi szkodom na rzecz konsumenta, do których zaliczyć można zatrucie, nieprzyjemny wygląd pokoju czy też brak porządku.
Czy szukasz nowych i ciekawych wpisów na opracowany tu temat? Służymy pomocą - kliknij, zobacz, sprawdź (http://www.sweet-home.pl/) tu rzetelne wątki.
Zwykle w hotelarstwie HACCP ma związek głównie z pomieszczeniami, w których przygotowywane są posiłki. Zakłada on m.in. utrzymanie podłogi w odpowiednim stanie, a także ogólną dbałość o higienę w publicznych miejscach. Ma to bowiem podnieść bezpieczeństwo i jakość produkowanych posiłków, jak również zdobycie zaufania konsumentów oraz podniesienie jakże ważnej świadomości osób odpowiedzialnych za tworzenie żywności. Teoretycznie HACCP (warto zajrzeć) nie obejmuje w Polsce przedsiębiorstw małych, które zatrudniają do 50 osób, jednak jest to sprzeczne z programem Unii Europejskiej.
Czy szukasz nowych i ciekawych wpisów na opracowany tu temat? Służymy pomocą - kliknij, zobacz, sprawdź (http://www.sweet-home.pl/) tu rzetelne wątki.
Zwykle w hotelarstwie HACCP ma związek głównie z pomieszczeniami, w których przygotowywane są posiłki. Zakłada on m.in. utrzymanie podłogi w odpowiednim stanie, a także ogólną dbałość o higienę w publicznych miejscach. Ma to bowiem podnieść bezpieczeństwo i jakość produkowanych posiłków, jak również zdobycie zaufania konsumentów oraz podniesienie jakże ważnej świadomości osób odpowiedzialnych za tworzenie żywności. Teoretycznie HACCP (warto zajrzeć) nie obejmuje w Polsce przedsiębiorstw małych, które zatrudniają do 50 osób, jednak jest to sprzeczne z programem Unii Europejskiej.
Analiza zagrożeń HACCP zobacz nasze analizy zagrożeń programów haccp to inaczej postępowanie polegające na eliminacji zagrożeń zdrowotnych na rzecz klienta, do których można zaliczyć np. wirusy oraz bakterie, jak również fizyczne oraz chemiczne zagrożenia. Kolejno są to między innymi szkło i szkodliwe dla zdrowia detergenty.
Author: Andrea Pokrzywinski
Source: http://www.flickr.com