Kucharzenie mą rozrywką
Posted on 04/08/2022 7:20am
Mym ukochanym zajęciem jest pitraszenie. Kuchnia to miejsce w którym się wyciszam i mam czas na bycie sam na sam ze sobą oraz własnymi myślami. W pośpiechu dnia powszedniego, natłoku pracy pichcenie jest dla mnie jedynym ze sposobów na zrelaksowanie. Pichcę dla familii, przyjaciół dla osób z którymi lubię spędzać czas wolny. Poprzez kucharzenie pokazuję im, jak ważni są dla mnie. W moje kucharzenie wkładam niezwykle dużo serca, ponieważ to jest po prostu moja pasja. Pitraszenie daje mi ogromną radość, a jeszcze większą wtedy gdy moje potrawy smakują mym bliskim. W kuchni lubię zróżnicowanie, więc staram się aby moje potrawy także takie były.
Author: Złoty Potok
Source: Złoty Potok
W kuchnie istotną funkcję spełnia piecyk. Mogą to być zarówno płyty gazowe do zabudowy Amica, jak też płyty gazowe do zabudowy Hotpoint Ariston. Polacy znani są z tego, iż uwielbiają dobrze zjeść.
Obecnie trudno jest odnaleźć naprawdę niebanalny materiał. Jeżeli odczuwasz analogiczny dylemat, to zalecam ten artykuł. Są w nim zamieszczone fascynujące kwestie.
Wydaje mi się, że klasyczną staropolską kuchnię zamieniają na zdrowszą. W dalszym ciągu istnieje kuchnia lokalna, jaka w dużej mierze nawiązuje do staropolskich obyczajów kulinarnych. Trzeba jednak powiedzieć, iż w ostatnich latach zmieniły się na nasze przyzwyczajenia żywieniowe. Nie ma dzisiaj miejsca na kuchnię „kuchnię PRL-u”. Była to toporna kuchnia kryzysu z niewielką ilością przypraw, warzyw. Kompletnie nie zwracano baczności na estetykę podawanych dań - można tu pooglądać. Pojawiał się królik, baranina, mięso końskie, mielone. Panowały zasmażki. Przypomnijmy sobie chociaż szpinak, do zjadania którego przekonywano nas w przedszkolach. Dzisiaj się nim zachwycamy. Jest podawany na wiele rozmaitych sposobów, przykładowo z rozpuszczonym serkiem gorgonzola a także suszonymi pomidorkami bądź też sałatka z liści szpinaku z gruszkami. Zeszłe dwadzieścia lat, kiedy Polacy nareszcie mieli okazję wyjeżdżać za granicę, poznawać nowe państwa, ich cywilizację, ich kuchnię, sporo zmieniło. Zobaczyli, że pitraszenie może być dziełem sztuki!
Obecnie trudno jest odnaleźć naprawdę niebanalny materiał. Jeżeli odczuwasz analogiczny dylemat, to zalecam ten artykuł. Są w nim zamieszczone fascynujące kwestie.
Wydaje mi się, że klasyczną staropolską kuchnię zamieniają na zdrowszą. W dalszym ciągu istnieje kuchnia lokalna, jaka w dużej mierze nawiązuje do staropolskich obyczajów kulinarnych. Trzeba jednak powiedzieć, iż w ostatnich latach zmieniły się na nasze przyzwyczajenia żywieniowe. Nie ma dzisiaj miejsca na kuchnię „kuchnię PRL-u”. Była to toporna kuchnia kryzysu z niewielką ilością przypraw, warzyw. Kompletnie nie zwracano baczności na estetykę podawanych dań - można tu pooglądać. Pojawiał się królik, baranina, mięso końskie, mielone. Panowały zasmażki. Przypomnijmy sobie chociaż szpinak, do zjadania którego przekonywano nas w przedszkolach. Dzisiaj się nim zachwycamy. Jest podawany na wiele rozmaitych sposobów, przykładowo z rozpuszczonym serkiem gorgonzola a także suszonymi pomidorkami bądź też sałatka z liści szpinaku z gruszkami. Zeszłe dwadzieścia lat, kiedy Polacy nareszcie mieli okazję wyjeżdżać za granicę, poznawać nowe państwa, ich cywilizację, ich kuchnię, sporo zmieniło. Zobaczyli, że pitraszenie może być dziełem sztuki!
Author: Shutterstock
Source: Shutterstock
Za to hobby mojego męża jest zupełnie inne - są nim laptopy. Reperuje także wszelkie radia i telewizory i inny elektroniczny sprzęt. Na jego biurku leżą płyty główne, płyty główne Gigabyte. Małżonek jest w stanie naprawić każdy komputer. Nasi znajomi o tym wiedzą, i często korzystają z jego pomocy. Nasz starszy syn podziela zamiłowanie tatusia, młodszy natomiast poszedł w moje ślady - Grupa Allegro.